Pimabomuld / Pima bomuld / Pima Cotton

Hvad er pimabomuld? Pimabomuld, Pima bomuld, Pima Cotton, kært barn mange navne. :) Er Pima bomuld ikke ”bare” en bomuld”? Hvad er der specielt ved Pima bomuld?

Alene kendsgerningen at det er en gammel kulturplante som Pima-indianerne dyrkede, får mig til at spidse ører. Dyrkelse af Pimabomuld kan føres så langt tilbage som ca. 3000 f.Kr.! Men det er nu ikke det eneste der kan få de små hår til at rejse sig at bare spænding. J Pimabomuld er også specielt hvad den fibre angår. Både længden af fibrene i Pima-bomuld og slidstyrken er helt unik. Derfor bliver Pimabomuld også anset som dronningen blandt bomuld garnet.

Men det kræver sit at gøre dronningen af bomulden tilpas. J Pimabomuld kræver regnskovsklima med tilstrækkelig varme og ikke mindst fugtighed. I dag er det derfor Peru der dyrker Pima bomuld i stor stil. Der i dalene tæt ved kysten gro den skønneste Pimabomuld med den skønneste blødhed, glans og ikke mindst slidstyrke.

Pimabomuld er så blødt at selv den sarteste hud må overgive sig. J Vasker du Pima-bomuld på skåneprogram ved 30 grader og du vil ha´ længe glæde af din bluse, top eller hvad du nu tryller af Pimabomuld.

Pima bomuld findes også i blanding med for eks. merino.