Der er ingen hemmelighed at jeg elsker strikkede strømper. Strikkede strømper der ikke strammer og som er strikket af kvalitetsgarn. Med kærlighed for detaljerne.

Hvad der så kommer ud af det når man elsker godt strømpegarn og sindrigt maskemekanik fra en svunden tid. Det kan du læse lidt om her

Speedyneedle
Strømper med sjæl
Kløvhøjvej 18 8500 Grenaa telefon: 8633 2233


Victoria: en svensk strømpestrikkemaskine ca. 1930

Lidt om Speedyneedles strømper

Her er lidt information omkring Speedyneedles strømper. Se hele udvalget af de skønne strømper, klik her.


De er strikket på en gammel strømpestrikkemaskine med håndsving. Den ældste maskine er fra omkring 1860´erne. I hvert par strømper er der lagt masser af sjæl og håndarbejde. Det ta´r et par timer at strikke og montere et par strømper.


Strømperne har samme gode egenskaber som deres håndstrikkede artsfæller. Og som dem har de heller ikke nogen søm. Strømperne bliver godt nok syet sammen over tæerne. Altså der, hvor du normalt finder den der irriterende forhøjning, der kan drive selv de mest hårdføre fødder til vanvid.
Men sømmen er syet sammen med maskesting og i hånden. Og derfor ser det ud som om strømpen er strikket ud i et; hvilket dog er synsbedrag.

Når du ta´r dine strømper på skal de sidde som et par gode "gamle venner". De må ikke stramme, og føles en smule for korte; så kravler hælen nemlig ind under din fod. Ligeledes må de heller ikke være for store; så begynder de at sno sig rundt og rundt om foden. Med andre ord: de skal sidde pænt til.

De er vasket når du modtager dem, klar til brug. Strømper af naturgarn, og dermed ubehandlet, skal vaskes i hånden med uldvaskemiddel eller sæbespåner.
Hvis garnet er superwashbehandlet tåler strømperne maskinvask ved 30 grader. Brug dog ikke krasse vaskepulver, koldvandsvaskemidler og slet ikke skyllemiddel. Det kan over tid ødelægge superwashbehandlingen, og så filter strømperne lige pludselig. Vil du være ekstra god ved dine strømper, så vask dem på maskinens uldprogram med et godt uldvaskemiddel.

God fornøjelse med strømperne ønsker

Maria Kristiansen
(www.speedyneedle.dk)